Снимка: архив, БулФото

Шофьор на лек автомобил бе осъден на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок за причинената при катастрофа смърт на две момичета.

38-годишният Делян Делчев няма да има правото да управлява МПС за 5 години, постанови още Хасковският окръжен съд.

На 29 юли 2016 година на пътя от парка "Кенана" към ханче "Клокотница" той прегази с колата си пътуващите с мотопед възпитаничка на местната Природоматематическа гимназия "Акад. Боян Петканчин" Никол Щерева на 15 г. и Даяна Янакиева на 16 г.

Делото, което бе гледано по съкратеното съдебно следствие, предизвика голям обществен интерес. Преди процеса съученици и приятели на загиналите момичета излязоха с отворено писмо, което бе качено в социалните медии, и в което се настояваше за честен и справедлив процес.

Около 30 младежи присъстваха и на заседанието в съдебната зала, предаде БТА.

След края на делото председателят на състава и административен ръководител на Окръжния съд Миглена Тянкова разясни пред младите хора мотивите на съдебния състав за решението му, изтъкна смекчаващите и утежняващите вината обстоятелства, прилагането на правните норми, и човешки изказа съжаление към родителите и близките на загиналите момичета за загубата им.

Делото може да бъде обжалвано или протестирано в Пловдивския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase