Архив: Булфото

Непълнолетен гражданин със статут на временно пребиваващ у нас ще бъде съден за блудство с 5-годишно дете в регистрационно-приемателен център "Враждебна" в София, съобщиха от прокуратурата.

Престъплението е станало през есента на 2014 г., по същото време в сградата на центъра пребивавало заедно със семейството си и петгодишното дете.

Според прокуратурата детето влязло в стая, където били обвиняемият и други двама души, които са привлечени за свидетели. То търсело свой приятел, но след като не го открило, поискало да си тръгне. Тогава обвинемият го придърпал към себе си и започнал да извършва блудствени действия спрямо него, на които свидетели станали и намиращите се в стаята.

След като детето напуснало стаята, съобщило на своите родители. Те от своя страна уведомили СДВР, които пристигнали на мястото. Бежанецът бил задържан, а по случая било образувано досъдебно производство.

Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, на 12 януари 2018 г. е внесен обвинителен акт за извършеното престъпление по НК (блудство, по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст), което се наказва с наказание "лишаване от свобода“ от една до шест години.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase