Снимка: архив "Булфото"

Диана, българската камериерка, която това лято бе ритната жестоко от пияния швед Ралф Сундберг на Слънчев бряг, иска 50 000 лева обезщетение.

Жената е започнала процедурата за ново дело срещу шведския турист, този път в Швеция, след като у нас шведът се размина само с глоба от 4500 лева.

Динана вече е внесла граждански иск в размер на 50 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

Процедурата е задействана на 21 декември, предстои в първите работни дни на новата година документите да бъдат изпратени в Швеция, пише "24 часа".

Още по темата

"Делото срещу Ралф Сундберг ще се гледа в родината му", потвърди адвокатът на камериерката Станко Кралев от Бургаската адвокатска колегия.

"Да, адвокатът внесе жалбата преди дни. Не се отказах, защото наказанието, което получи Сундберг в България, бе обидно за мен. Една глоба от 4500 лв., която за него е нищо", обясни Диана.

Тя е възмутена, че Ралф си е тръгнал с чисто съдебно досие, все едно нищо не се е случило.

"А моят кошмар продължава и едва ли някога ще мога да изтрия нанесения  ритник от съзнанието си", сподели още жената.

Тя пострада тежко и бе в болница след като Ралф Сундберг я ритна в лицето в хотел на Слънчев бряг, докато Диана изпълняваше служебните си задължения.

Инцидентът стана на 3 юни, а на 26 септември Ралф Сундберг бе освободен от наказателна отговорност и глобен от районния съд в Несебър.

До този парадокс се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, квалификацията на нанесения ритник като "лека телесна повреда" и липсата на нанесени материлани щети по време на деянието.

Още на следващия ден шведът отлетя за родината, а след като присъдата бу потвърдена и на втора инстанция преведе глобата по банков път.

Развоят на събитията обаче провокира сериозна дискусия за промяна в закона, която да не допуска при подобни деяния да се налага само административно наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase