Архив: Булфото

Специализирана прокуратура обвини за разпространение на наркотици и подкупи двама полицаи от звено за противодействие срещу дрогата. Те са задържани снощи при спецакция, съобщиха от прокуратурата.

До задържането им двамата работели в 7 РПУ по линия на противодействие на разпространението на наркотици.

Служители на "Вътрешна сигурност" обаче, започнали да ги следят от юли по данни, че самите те разпространяват наркотични вещества. Снощи двамата полицаи са задържани веднага, след като получили подкуп от 2000
лева, предварително "белязани" от разследващите.

Още по темата

Събраните до момента доказателства сочат, че те са продавали амфетамини, марихуана и други наркотични вещества на наркодилъри, които от своя страна ги разпространявали на дребно в обслужвания от полицаите район.

Едновременно с това служителите събирали от всеки дилър по 2000 лева "такса спокойствие" месечно. Онези, които отказвали да плащат таксата, били заплашвани, че ще ги задържани, че срещу тях ще бъдат образувани преписки и досъдебни производства.

При извършените претърсвания в специален тайник в дома на единия от служителите са намерени и иззети разноцветни таблетки, разпределени в найлонови пликчета. Според полеви тест, става дума за амфетамини.

Окончателно заключение за съдържанието на таблетките предстои да даде назначена по случая експертиза.
Двамата полицаи, единият от които е с дълъг стаж в МВР, се стараели да действат при пълна конспиративност. Комуникирали с "подопечните" дилъри единствено чрез интернет приложения и "прави" телефони, използвани само за връзка между тях.

Утре прокуратурата ще поиска постоянното им задържане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase