Снимка: Facebook

Районният съд в Айтос остави в ареста 32-годишния певец Тодор Давидов-Гринго, а той се разпсува, съобщи "24 часа".

Още по темата

"Нямам думи", каза фолк дивата Софи Маринова, след като чу решението, че гаджето й остава зад решетките.

"Невинен съм. Умолявам съда да си платя гаранцията, за да мога да продължа с ангажиментите си", призова  Гринго, който е обвинен, че е изнудвал бизнесмен от Айтос за 50 000 лева и е заплашвал семейството му с убийство, ако не даде парите.

За тези престъпления законът предвижда от 2 до 8 години затвор и глоба от 3 до 5 хиляди лева.

По време на разглеждането на мярката за неотклонение на Гринго Софи Маринова поиска да бъде конституирана като защитник на любимия й, но съдът й отказа с мотива, че нямат сключен граждански брак. Така че тя остана само с разпита си в съдебната зала.

Фолк певицата разказа, че двамата с Гринго са неотлъчно заедно от 2 години, имали съвместни ангажименти като певци и в чужбина. Маринова посочи, че с Гринго имат сключен договор с "Диапазон Рекърдс".

32-годишният възлюбен на Софка бе арестуван в дома на баба си в ромската махала на Айтос през нощта срещу 23 септември. С него по това време била и фолк певицата.

Срещу него имало сигнал, че притежава незаконно оръжие и съмнително много SIM-карти.

Вторият обвиняем за изнудването Стефан Сливков, който се счита за реалния извършител на изнудването също отрече да е замесен и поиска да излезе на свобода под парична гаранция. Въпреки това съдът реши, че и той остава зад решетките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase