Снимка: Булфото, архив

Марката СДС е запорирана заради неплатени сметки от адвоката Диньо Бозаджиев, който твърди, че партията му дължи 5-цифрен хонорар.

От политическата сила обаче отговориха, че парите, за които Бозаджиев твърди, че не са му изплатени, и заради които е запорирал търговската марка на СДС, са инкасирани служебно от началото на 2017 г. от субсидията на СДС от банката, която обслужва сметката на партията.

Още по темата

"Тези суми са преведени към ЧСИ № 783 - Иван Чолаков, който е нает от адвокат Бозаджиев заради запора, който той е наложил върху търговската марка СДС. Дали въпросните суми са преведени от ЧСИ – Иван Чолаков към адв. Бозаджиев, СДС няма как да знае или да контролира. Партията не носи отговорност  за това. За нас сумите са изплатени, случаят е приключен", съобщиха от пресцентъра на партията.

Бозаджиев пък твърди, че той е предоставил на партията адвокатските си услуги, а му била изплатена много малка част от разписания в договора хонорар. Затова той си търси останалата сума по съдебен ред.

Бозаджиев е представлявал СДС пред различни съдилища, най-вече ВКС, за няколко месеца през 2013 г.

Делата му били над 30, а повечето от тях били по повод обжалване на решения на ЦИК, както и за неплатени задължения към "Топлофикация".

В момента синята партия е пазач на марката и символа на СДС, но не трябва да го ползва, обясни Бозаджиев, който призна, че не е гласувал за сините.

"Когато съдията остойности марката и я пусне за продажба, СДС ще я загуби", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase