Снимка: 24 часа

Бившият координатор на НФСБ Анелия Велева бе освободена от ареста от Пловдивския районен съд, съобщи bTV.

Причината е, че няма категорични данни срещу нея, че е участвала в канала за трафик на мигранти. Заради това на Велева е наложена най-леката мярка за неотклонение – "подписка".

Още по темата
По-рано адвокатът на Велева подчерта, че тя е натопена.

В ареста обаче остават Калина Иванова, Дилян Николов, Калин Василев, сочени като организатори, както и двамата шофьори Любомир Тодоров и Николай Дюлгеров. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд Пловдив.

Както е известно, Анелия Велева бе сред задържаните на магистралата при опит да превозят нелегални мигранти от турската граница към София.

От НФСБ излязоха веднага с декларация, с която остро осъждат всяко участие в престъпния трафик на хора. От патриотичната партия припомнят, че точно те са внесли през 2015 г. предложенията за промяна в закона, с които драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора.

"Анелия Велева е била избрана за председател на НФСБ в Костинброд от членовете на местната партийна структура.

НФСБ осъжда остро каквото и да е участие в криминалното престъпление трафик на хора. От патриотичната партия припомнят, че точно те са внесли през 2015 г. предложенията за промяна в закона, с които драстично са увеличени санкциите за трафиканти на хора.

След приключване на работата на разследващите органи и установяване на фактите относно съпричастността на Анелия Велева към подобно деяние, ръководството на политическата сила ще излезе със свое становище", се чете в позицията на партията на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase