Снимка: Булфото

Антон Генов е отстранен от длъжност по административен ред в рамките на образуваното дисциплинарно производство, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред bTV.

Още по темата

"Прокурорът, който наблюдава досъдебното производство веднага след повдигане на обвинението на Антон Генов, веднага уведоми БАБХ за обвинението", подчерта Арнаудова.

По думите й, ако това не се беше случило, от прокуратурата е имало готовност да се поиска отстраняване от длъжност.

Румяна Арнаудова обясни, че са събрани доказателства за извършени престъпления по служба и срещу личността-престъпление принуда от показания на свидетели, документи и експертиза, която предстои да бъде извършена и изготвена.

"При престъпленията по служба се касае за изпращане на целенасочени и на практика абсолютно незаконни проверки, които да извършат служителите на Областната дирекция за безопасност на храните в София в складове, където се съхранява отработена мазнина", обясни говорителят на Сотир Цацаров.

По думите на Арнаудова това не е хранителен продукт, а отпадък  и е извън компетентностите на Агенцията за безопасност на храните да извършва каквито и да е проверки.

Както Dnes.bg съобщи, на бившия футболен рефер е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв. Наложена му е и забрана за напускане на страната. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase