Снимка: Булфото

Великотърновският апелативен съд потвърди присъда на Окръжен съд - Русе срещу 34-годишния Бахар Селим, признат за виновен за убийството на съпругата си, съобщават от съдебната институция.

Въззивният съд измени присъдата само в частта, в която подсъдимият е бил признат за виновен, че е извършил деянието с користна цел.

Още по темата
Със своя присъда от 13 февруари тази година Окръжен съд – Русе призна подсъдимия Бахар за виновен в това, че на 31 април 2016 година на главен път Русе-София, в района на 12-ти километър, е убил 27-годишната си съпруга Джейлян. Убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин.

На първа инстанция Бахар Селим бе осъден на доживотен затвор. Делото е разгледано по съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като се е съгласил да не се събират доказателства за тези факти . Поради това определеното наказание "доживотен затвор" е заменено с 25 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Със същата присъда, Бахар е осъден да заплати на родителите на жертвата си и малолетния й син сумите от по 150 000 лева на всеки от тримата, като обезщетение за причинените им неимуществени вреди в резултат от престъплението.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase