Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Разград присъди 10 години лишаване от свобода за мъж, убил момиче и укрил тялото му, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Още по темата

Делото срещу 24-годишния Танджер Т. от село Желязковец се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си. Заради това съдът му наложи наказание за убийството от 15 години лишаване от свобода, което намали с една трета.

Тъй като убийството е извършено в 5-годишния изпитателен срок, който му бил определен по друга присъда, съдът приведе в изпълнение наказанието по нея и му наложи общо наказание 13 години лишаване от свобода при строг режим.

Уважени бяха и гражданските искове на родителите на убитата Катя в размер на по 80 000 лева за всеки от тях, посочват от съдебната институция.

Престъплението беше разкрито след продължили година и половина издирвателни действия на полицията в Разград под ръководството на наблюдаващ заместник-окръжен прокурор от Окръжната прокуратура. Авторството на деянието се потвърдило от събраните доказателства, както и от самопризнанията на подсъдимия.

ДНК-експертиза доказала, че намерените човешки останки в землището на село Желязковец принадлежат на безследно изчезналата Катя същото село.

Присъдата на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase