Снимка: архив БТА

12 години затвор получи окончателно Павел Господинов-Харакирито от Созопол. През 2012 година той подпали умишлено къща в морското градче, а в огъня загинаха трима души - поетесата от Балчик Диана Великова и възрастните й родители Златка и Трифон Моневи.

Върховният административен съд потвърди присъдата на Харакирито и процесът срещу Господинов приключи окончателно, пише "24 часа".

54-годишният Павел е признат е за виновен от три съдебни инстанции за това, че на 15 ноември 2012 г. е подпалил триетажна къща на ул."Тюлен" в Стария град, собственост на столична фирма.

Още по темата
В къщата под наем живеели 51-годишната Диана Великова, родителите й и приятелят й Георги Георгиев, който също не бил местен.

Преди да се нанесат там, Диана и Георги били наематели на Харакирито. Скарали се заради неплатен наем в размер на 500 лв. и двойката, която живеела на семейни начала, напуснала къщата на Господинов.

В нощта на пожара Диана и Георги тъкмо се готвели да си лягат, когато жената усетила силна миризма на нафта. Когато Георги излязъл в коридора, видял, че антрето на долния етаж гори. Той успял да излезе невредим навън и започнал да вика за помощ. Диана се опитала да помогне на болните си родители и изгоряла заедно с тях.

По време на разследването Харакирито прави пълно самопризнания, показва как е залял с нафта голямата дървена порта на къщата. В хода на съдебното следствие обаче се отказва от показанията си.

Освен, че ще лежи 12 г. зад решетките, Господинов ще трябва да плати по 100 000 лв. кръвнина на двамата синове на загиналата Диана Великова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase