Снимка: Flickr

1300 лв. глоба, която трябва да заплати в полза на държавата, получи от районния съд в Павликени родителка, нанесла побой на директорка на детска градина.

Скандалът се разиграл на 17 юли 2016 г. Година по-рано побойницата Салиме подала заявление до директорката на забавачницата, че желае детето й да посещава детската градина.

След това обаче започнала да забавя и изобщо да не плаща таксата за градината, което предизвикало конфликт между нея и ръководството на детското заведение, пише "Монитор".

На 17 юли след поредното пререкание Салиме обещала, че до вечерта на същия ден ще внесе дължимите пари, които били в размер на около 200 лева.

Около 16:30 ч. тя влязла в градината заедно с двете си деца, приближила се към директората, която по това време била на двора и започнала да я налага с юмруци по главата.

След намесата и на останалия персонал побойницата била укротена, а след това е отведена в полицията. Срещу майката е образувано наказателно производство, което приключило с мнение за предаването и на съд.

След одобрено споразумение с прокуратурата районният съд в Павликени постановил налагането на административно наказание, 1300 лв. глоба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase