Снимка: Булфото, архив

Две ромки от Горна Оряховица, представяли се за врачки, бяха осъдени на по две години лишаване от свобода. Наказанието за 38-годишната Мариана Маринова е ефективно, тъй като тя вече е арестувана и осъждана и за други подобни прояви, а за съдружничката и Евдокия Генчева засега е условно заради чистото й съдебно минало.

Според обвинението на прокуратурата за три години двете шарлатанки успели да измъкнат чрез измама 46 хил. лв. от наивни и доверчиви клиентки с обещанието да премахнат направена им черна магия за смърт на тях и семействата им. Жертвите си те зарибявали в района на градската поликлиника във Велико Търново, пише "Монитор".

Като опитни психолози двете измамнички успявали да набележат жени на възраст над средната, които видимо изглеждали угрижени и имали здравословни проблеми. След това невинно ги заговаряли и им пускали мухата, че имат направени черни магии за смърт на тях и цялото им семейство. Накрая, след като оплитали жертвите в лъжите си, двете шарлатанки започвали да ги изнудват.

Едната от жертвите дори била изнудена да купи лек автообил на врачката Мариана, която уж била претърпяла катастрофа при придвижването й да развали магията на сина на жената. Само за няколко месеца от същата жертва врачката успяла да изкара 27 644 лв., като върха на наглостта й било обещанието, че ще успее да помогне на жената да заведе и спечели дело в Страсбург.

От други жертви пък двете врачки успели да задигнат чрез измама още около 20 бона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase