Снимка: Булфото, архив

Най-вероятно днес Петър Низамов-Перата няма да дава обяснения в съда по делото за "лов" на бежанци. Веднага след това той щял да замине за Харманли "да буди народа".

Бургаският районен съд днес даде ход на делото срещу Петър Низамов и разпита експерти и част от свидетелите, пише "24 часа".

Показания дадоха момчета, които заедно с Низамов са били из Странджа на 10 април, както те обясниха - за барбекю и "да гледат за мигранти".

Според 24-годишният Илиян Парушев първо от храстите изскочил доста висок мъж и налетял на Перата като двамата се сборичкали. Чул Низамов да крещи: "Окото ми!"

Още по темата

След това се появили и другите двама мигранти. Според Парушев нямало удари, а опит те да се съборят на земята, за да се неутрализират.

Обвинението разполага и с анонимен свидетел, който също е бил от групата, организирала похода си по Facebook, но вероятно той ще бъде разпитан в друго съдебно заседание.

31-годишният Низамов е обвинен за противозаконно лишаване от свобода на трима афганистанци, които междувременно бяха осъдени условно. Днес се разбра, че са напуснали бежанския център и са в неизвестност.

Адвокатът му Иван Стоянов определи процеса като политически. Той и колегата му Мартин Пеев настояваха да не се дава ход на делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase