Снимка: Булфото

Йордан Георгиев, който изнасили 13-годишната Мая, избягала от социален дом в "Люлин", остава в ареста, реши Софийският градски съд.

Още по темата

Мотивите са, че Георгиев вече има 14 присъди за кражби и грабежи, няма постоянен адрес и може да се укрие, а също има и доказателства за вина.

"Не е вярно, не съм спал с нея, само ядохме и пихме", каза Георгиев пред съда, цитиран от "24 часа".

След заседанието стана ясно, че срещу Георгиев се води още едно разследване - за блудство. Решението на съда не е окончателно, ако Георгиев обжалва, делото ще се гледа на 20 октомври пред Софийския апелативен съд.

Както Dnes.bg писа пострадалото 13-годишно момиче, заедно с още две деца от Дом за настаняване в столичния квартал "Люлин", решили да го напуснат и през този уикенд да отидат на гости при позната на едно от тях.

Те нямали пари за път и затова решили да заложат мобилния телефон на пострадалото дете.

За целта отишли на столичния пл. "Лъвов мост" , където малолетното момиче се запознало с Йордан Георгиев. Той й казал, че ще я заведе до заложна къща и двамата отишли до кв. "Враждебна". Там Георгиев й нанесъл няколко удара, заплашил я с нож, а след това я изнасилил.

После я завел във фургон в същия столичен квартал, където останала през нощта и отново е била изнасилена. На сутринта той я завел обратно на "Лъвов мост" и я пуснал да си ходи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase