Павел Господинов – Харакирито. Снимка: Булфото

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата от 12 години затвор срещу Павел Господинов, който преди 4 г. подпали къща в Созопол и трима души загинаха.

Мъжът е признат за виновен за това, че на 15 ноември 2012-а, на ул. "Тюлен" е запалил триетажна сграда с културна ценност на стойност 1 715 000 лв.

Още по темата

Разследващите казват в обвинителния акт, че от пожара е последвала смъртта на трима души.

Господинов, познат с прякора си Харакирито, и двама от постаралите - Георги Георгиев и Диана Монева имали отдавнашен спор за неплатен наем. Те често се засичали по улиците на Созопол, като влизали в остри словесни спорове.

През пролетта на 2012 г. Монева и Георгиев, които живеели при фактически съпружески начала се нанесли да живеят в къща в Созопол на ул. "Тюлен". Господинов знаел това.

На 15 ноември, около 22:40 ч. отишъл до своя автомобил, взел от там бензин, който сложил в пластмасова бутилка. Приближил се до къщата, в която живеели Георгиев и Монева и запалил входната врата. Когато видял, че огъня се разгаря побягнал и се прибрал на у дома. В резултат на разгорилите се пламъци, смъртта си намират трима души.

Магистратите обявиха, че Господинов ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим в затвор. Решението на Апелативен съд – Бургас обаче може да бъде обжалвано пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase