Снимка: кадър Нова тв

"Как съм извършил убийството? Гол? По бански? Убийство на нудист?!" Това попита в Пловдивския апелативен съд полицаят Венцеслав Караджов, обвинен в екзекуцията на двамата си родители.

Още по темата

Божура и Цветан Караджови бяха застреляни на 15 май в дома им. Синът им твърди, че никъде по дрехите и по обувките му няма барутни частици, както твърдят разследващите.

Пловдивският апелативен съд обаче не уважи жалбата му и го остави в ареста.

"Касае се за сериозен случай и на този етап не може да бъде разколебано обоснованото предположение, че автор на деянието е Караджов", изтъкна съдия Иван Ранчев.

Прокурорът Росен Димов обясни, че делото е сложно и поставя българската правосъдна система пред сериозно изпитание, защото тя е свикнала да работи основно с преки доказателства. 

"Събирането на косвени, обаче, очертава профила на извършителя на двойното убийство. След една много добра стрелба с пистолет първо е застреляна жената, а след това убиецът е влязъл вътре и е пронизал мъжа й. Осем изстрела, осем патрона в жертвите" посочи прокурор Димов, цитиран от "24 часа".

Той добави, че има един човек, който е искал тези хора да починат и това е обвиняемият. Причината е типично българска - жаждата за един имот. 

"Човек, който има мотив, който може да стреля добре, боравил е с оръжие в близко време и върху ръцете и по косата му са намерени барутни частици", допълни Димов.

Всички тези косвени доказателства оформяли профила и вероятността обвиняемият да е извършил престъплението.

Венцеслав Караджов за пореден път заяви, че не е застрелял родителите си и че срещу него се води тенденциозно разследване, в основата на което стоял зам.-шефът на МВР в Пловдив Георги Георгиев, с когото имали стара вражда.

Припомняме ви, че телата на двамата съпрузи Божура и Цветан Караджови бяха открити на 17 май тази година в дома им на ул. "София" 68-А в Пловдив. Според разследващите синът им е проникнал в имота, скрит в задния отсек на семейния "Ситроен", шофиран от съпругата му Каля Караджова.

Самата тя обяснила, че в деня на разстрела на пенсионерите - 15 май, е закарала автомобила в гаража на имота, тъй като щял да се наводни заради повредено уплътнение на един от прозорците.

Криминалистите са извършили следствен експеримент, който трябва да установи дали в колата е имало и друг човек освен Каля. Тя също бе задържана, след като обвини полицията и разследващите в тормоз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase