Снимка: БНТ

Полицията в Германия арестува избягалия от правосъдието Хуриет Сулейманов, който на 5 май 2014 година уби на пътя край Луковит трима младежи. Владислав Горанов и Николай Менков починаха на място, а по-късно в болница почина и Цветелина Таслакова.

Още по темата
"Задържаха Хуриет Сюлейманов! Чака се екстрадиция от Германия". Това съобщи в социалната мрежа Фейсбук майката на загиналия при тежката катастрофа край Луковит Влади - Галя Горанова, цитирана от "Дарик".

Dnes.bg припомня, че Хуриет Сюлейманов получи присъда от 15 години затвор от Ловешкият окръжен съд, която по-късно бе потвърдена от Върховния касационен съд. Той бе осъден за това, че на 5 май 2014 г. при катастрофа край Луковит е убил тримата младежи, след като е навлязъл в лентата за насрещно движение, без да е изпреварвал или заобикалял друг автомобил.

Сюлейманов се е движил с превишена скорост и е причинил смърт по непредпазливост на Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова и средна телесна повреда на Иван Иванов. Избягал е от местопроизшествието и е направил опит да се укрие.

Според съда извършеното деяние представлява особено тежък случай и затова присъди максималното наказание, предвидено в закона.

Процесът срещу него обаче се водеше задочно, тъй като още докато беше под домашен арест, Сюлейманов се укри в чужбина.

В крайна сметка обвинението настоя да бъде издадена европейска заповед за задържането на 30-годишния ром, който шофира без шофьорска книжка. Освен това рецидивистът е имал до момента на тежката катастрофа 12 присъди и 90 регистрации в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase