Снимка: архив БТА

Още двама мъже са привлечени като обвиняеми за опита за убийство на Димитър Желязков - Очите. Това съобщи на пресконференция в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата
Задържаните са Радослав Димитров и Георги Иванчев. Те са в ареста за 72 часа, предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Главният прокурор Сотир Цацаров и заместниците му Мария Шишкова и Борислав Сарафов започнаха проверки на хода на делата в Бургас, към които има висок обществен интерес.

Това става седмица след стрелбата в Слъчнев бряг. В едно от известните заведения в курорта тогава беше тежко ранен един от лидерите на подземния свят Митьо Очите, а човек от охраната му беше убит. 

Според източници на БНТ от прокуратурата, проверките са по сигнали за "чадър" над наркобизнеса по морето.

На брифинга Цацаров даде да се разбере, че подозренията падат върху следовател от Районното управление в Слънчев бряг. Иван Христов е работил по знакови дела, свързани с морския ъндърграунд. Сред тях е и атентатът срещу Димитър Желязков на 9 ноември 2001 г., когато пред дома му избухна кола-бомба и уби съпругата му Таня, брат й и неин бодигард, пише "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase