Тодор и Надя, Снимка: bTV

Брат ми няма нужда да обира афганистанчета, настоя Надя, сестрата на Петър Низамов-Перата, който бе задържан за "граждански арест" на мигранти.

Тя коментира, че от случките в Кьолн, където мигранти опипваха жени, брат й се инициирал и започнал в началото със стачки.

"Той искаше затваряне на границите, но след като Динко стана известен със залавяне на мигранти, той видя, че явно това е начинът", добави тя.

Още по темата

"Не сме ловци на бежанци, хората, които трябва да вършат тази работа, не я вършат коректно", коментира Тодор, приятел на Перата.

Той сподели, че е присъствал на гражданските арести и не е имало никакво насилие над мигрантите. По думите му Петър е интелигентен мъж и е направил всичко по законен ред.

"Неговата цел е да връща мигрантите обратно, не ги е крал, не ги е бил", сподели Надя. Относно криминалното минало на брат си тя коментира, че знае за делата му, но всичките са доста назад в миналото.

"Имаме си семеен бизнес, износ на дърва за огрев, той е помощник, добре е финансово и няма нужда да обира афганистанчета", заяви тя.

"Клипчето сам го е направил, нападнали са ги, изскочили са от храстите, не е извършил никакво престъпление, вързал ги е, за да се защити", категорична бе тя пред bTV.

За намерените в дома му мачете, газов пистолет, свински опашки и марихуана, Надя коментира: "Всеки в собствения си дом може да държи каквото си поиска, той е колекционер на оръжия".

Петър Низамов-Перата ще се изправи днес пред съда в Малко Търново и ще бъде разгледана мярката му за неотклонение задържане под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase