Снимка: Flickr

Софийският градски съд не уважи искането на защитата и потвърди най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", спрямо 15-годишния Ивайло Гаджов, който простреля свой съученик, съобщиха от съда.

Още по темата

Според магистратите e налице изключителен случай и има опасност Гаджов да извърши ново престъпление. Въпреки че обвиняемият е непълнолетен, делото беше публично заради обществения интерес по случая. 

Прокурорът по делото Чавдар Пастованов представи доказателства пред съда, че обвиняемият е подготвял с часове деянието си, което свидетелства за наличието на пряк умисъл.

Защитата на Гаджов определи мярката като незаконосъобразна, защото според нея не е налице опасност обвиняемия да се укрие или да извърши ново престъпно деяние.

Вуйчото на 16-годишното момче, с чийто пистолет Гаджов е стрелял, също бе задържан за срок от 72 часа, с обвинение, че не е съхранявал оръжието си на подходящо място.

Инцидентът се разигра на 26 февруари. Тогава 15-годишният Ивайло Гаджов простреля своят съученик Даниел. Стана ясно, че Ивайло е взел оръжието от своя чичо, който работи като охранител.

На 28 феруари Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на момчето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase