Архив: Булфото

Районната прокуратура в Бяла Слатина внесе в съда обвинителния акт срещу 18-годишния Мартин Чоков, син на кмета на Галиче Ценко Чоков.

Обвинението срещу Мартин е, че на 12 януари, по хулигански и расистки подбуди, е причинил средна телесна повреда на Радослав Илиев.

Още по темата

Пострадалият Радослав бил застигнат от джип, управляван от кметския син. Без никаква причина Мартин започнал да обижда Илиев, подигравайки се на етническия му произход. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук. Радослав паднал по гръб, удряйки главата в тилната част в камък. Чоков имал намерение да извади и бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но бил спрян от приятел.

Пострадалият се опитал да се изправи, не успял и останал да лежи известно време на земята до пристигането на негов близък, който го закарал в Спешния център във Враца. Лекарите там констатирали мозъчно сътресение.

Изготвената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза сочи, че пострадалият Радослав е получил счупване на тилната кост в дясно и е имал оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза. Тези наранявания са окачествени от вещите лица като лека телесна повреда.

Разпитан в хода на разследването Чоков не се е признал за виновен. На Радослав и родителите му е поставена  лична физическа охрана поради опасения от натиск от страна на кмета на селото, баща на обвиняемия.

След образуването на досъдебното производство прокуратурата в Бяла Слатина внесе искане до съда за вземане на мярка за неотклонение на обвиняемия Чоков "задържане под стража“, но Районният съд не го уважи и го пусна под гаранция срещу 2000 лв.

Това е поредното престъпление, извършено от Мартин Чоков. В районен съд – Бяла Слатина е внесен обвинителен акт срещу него отново за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди. Мартин вече е осъждан условно, като настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на наложено наказание "лишаване от свобода". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase