Снимка: Булфото, ахрив

Седем години затвор получи внук, убил баба си по непредпазливост в Благоевград, постанови Окръжният съд.

Миналия 10 декември 44-годишният Сотир Атанасов пребил 87-годишната си баба Митра Йорданова. Той нацепил дърва на възрастната жена, после седнал да се почерпи с ракия. Скарал се с нея за пари и налетял да я бие.

Нанесъл й удари с в областта на лицето и крайниците, стискал я в областта на лицето и шията. Оставил я сама вкъщи с тежки наранявания и си тръгнал, пише "24 часа".

На следващия ден пенсионерката се почувствала много зле и потърсила помощ при лекар. Медиците я прегледали и я пуснали да се лекува вкъщи, като не открили нищо притеснително. На следващия ден жената била открита мъртва. Аутопсията показала, че при побоя е получила черепно-мозъчна и шийна травма.

Пред съда внукът признава, че е ударил баба си, но не е искал да я убива. Адвокатът му пък изрази недоумение как жената е била преглеждана от лекари, които не установили сериозни наранявания и не са я лекували в болница.

Съдът прецени, че Атанасов е нанесъл средна телесна повреда в резултат на която е настъпила смъртта. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase