Снимка: Булфото, архив

Автокрадецът Ярослав Димитров, който ядоса премиера Бойко Борисов, защото открадна две коли докато е бил с мярка за неотклонение „домашен арест“, ще излежи в български затвор присъда от Словения.

Още по темата

В петък Софийска градска прокуратура е получила присъда на Районен съд – Брежице, потвърдена от Висшия съд в Любляна и от Върховния съд на Словения, с която на Ярослав Димитров осъден на 10 месеца затвор и глоба в размер на 3 493 евро за трафик на крадени автомобили, съобщиха от обвинението.

Софийски градски съд е приел да се приведе в изпълнение наказанието от 10 месеца лишаване от свобода и не е предал Ярослав Димитров на словенските власти.

След получаване на съдебните актове от словенските съдебни власти, Софийска градска прокуратура незабавно ги е представила пред СГС и е поискала приспособяване на присъдата към българското законодателство.

Съдът ще следва да определи на кои текстове от Наказателния кодекс на България съответстват извършените престъпления и какво наказание осъденият следва да изтърпи, при какъв режим и в какъв тип затворническо заведение следва осъденият да изтърпи остатъка от наложеното му наказание „лишаване от свобода“, каква част от наказанието е изтърпяна на територията на друга държава и какъв остатък да изтърпи, както и каква част от предварителното задържане и мярката за неотклонение „домашен арест“ следва да бъдат приспаднати при изпълнение на наказанието.

От прокуратурата информират още, че Ярослав Димитров е задържан от полицията на 16 март тази година, защото е обявен за международно издирване по две европейски заповеди за арест.

Едната заповед е издадена от съд Рим и е за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с инсталиране и неправомерно манипулиране на електронни устройства на банкомати, ползване и снемане на ПИН кодове за разплащателни банкови карти и банкомати, и използване на ПИН кодове за разплащателни банкови карти.

Другата е от Словения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase