Снимка: архив Булфото

Пловдивският районен съд осъди строителен предприемач за измами с жилища на зелено. Бизнесменът Стоян Анастасов обаче няма да влезе в затвора, тъй като се покри. Той не бе открит и след общодържавно издирване, стана ясно от съобщение на съда. Затова делото бе разгледано задачно.

Още по темата

Присъдата, която съдът постанови, е от четири години и шест месеца затвор при първоначален общ режим за измама с новостроящи се жилища. Наказанието е за това, че в периода от 28 ноември 2006 г. до 6 октомври 2008 г. е измамил Юлия Георгиева и Здравко Пергелов с обещание за жилище като ги е ощетил с 95 974 лв.

Сигнали, че са платили "на зелено" за апартаменти, а те не са били довършени, срещу Анастасов са подали и други потърпевши, припомниха от съда.

Анастасов беше признат за виновен и в това, че в 15-дневен срок от спиране на плащанията по парични задължения по изпълнително дело не е поискал от съда да открие производство по несъстоятелност.

Миналата седмица парламентът прие на първо четене промени в ГПК, с които да се спре практиката - обвиняеми и осъдени престъпници да бягат от правосъдието като се укрият. Измененията бяха написани от главния прокурор Сотир Цацаров и наречени поправката "Галеви", защото братя Галеви поставиха началото на скандалната практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase