Сабрие Сапунджиева. Снимка: Булфото, архив

Сабрие Сапунджиева е напуснала работата си като съдебен секретар по заместване в Административен съд София-град, съобщи сайтът "Правен свят". Молбата на бившия заместник-министър на правосъдието от квотата на ДПС е била подадена на 6 февруари.

Още по темата
Председателят на съда е одобрил документа веднага.

Като мотиви в молбата си Сапунджиева посочва, че е подложена на политическата репресия, етническа и религиозна дискриминация от министъра на правосъдието Христо Иванов и не иска колективът на съда да страда от това.

"Благодаря на сплотения, трудолюбив и добре организиран колектив на АССГ, с който имах желание да работя, въпреки че така създалите се обстоятелства ме лишават от конституционното ми право на труд", посочва Сапунджиева.

Тя беше назначена за съдебен секретар по заместване в съда на 21 януари.

Това се случи на фона на скандала по повод нейния отказ да напусне ведомствено жилище на Министерството на правосъдието.

Сапунджиева трябваше да освободи апартамента, защото от август миналата година вече не е част от правителството и няма право да използва ведомственото жилище.

Тя изпрати писмо до министъра на правосъдието Христо Иванов, с което моли да остане в жилището, докато си намери нова държавна работа, но искането й не беше удовлетворено и той от своя страна й изпрати нотариална покана да освободи апартамента.

Оказа се, че жилището на Сапунджиева е ремонтирано с държавни средства за 46 000 лева, заради което пък правосъдният министър сезира прокуратурата.

По повод нейното назначение ВСС разпореди проверка на всички назначения на съдебни служители в столичните съдилища, която трябва да бъде извършена от дирекция "Вътрешен одит" на съвета, като срокът е до 31 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe