Архив: Булфото

Треньорът на юношите на футболния клуб "Черно море“ Венци Маринов се призна за виновен пред съда за блудство с две момчета, които тренирал. Съдът му даде 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок и две солени обезщетения за малолетните деца, съобщи Информационна агенция "Черно море".

48-годишният Маринов е привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от родителите на двете момчета, посещавали детско-юношеската школа по футбол към професионалния варненски  клуб.

В процедура на съкратено съдебно следствие подсъдимият се призна за виновен в четири повдигнати му обвинения – за блудство и опит за полов контакт с 12-годишно момче, както и за блудствени действия при продължавано престъпление и полов акт с 10-годишно момче.

При извършване на тежките престъпления подсъдимият е използвал положение на зависимост и надзор, като треньор по футбол на двете деца. Самите деяния са осъществени на неустановени дати през месеците юни и юли миналата година в дома и автомобила на подсъдимия, както и в спомагателни помещения в близост до тренировъчното игрище. Родителите на малолетните разбрали за проблема седмици по-късно след деянията.

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи 48-годишния Маринов да търпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години. Подсъдимият е с чисто съдебно минало.

Той бе осъден още да заплати обезщетения на пострадалите за претърпените в резултат на всяко от деянията неимуществени вреди.

По отношение на 12-годишното момче съдът уважи граждански иск от неговия законен представител в размер общо на 15 000 лева. Размерът на присъдената като обезщетение сума на другото пострадало дете е в размер общо на 20 000 лева. В тежест на подсъдимия са държавните такси и направените по делото разноски.

Автор: Лиляна Трънкова
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase