Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оттегли съдебния си иск за клевета срещу Йордан Цонев за обидните думи, които той отправи по време на пленарно заседание на 31 октомври 2013 г. след писмено извинение от страна на депутата от ДПС.

Още по темата
Извинението е получено на 30 септември 2014 г., съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В извинението Йордан Цонев пише: „Обидното отнасяне между представители на политически партии, активно ангажирани в управлението на страната, е напълно неприемливо и се извинявам както на Вас, така и на всекиго от ГЕРБ, когото волно или неволно съм обидил, повлиян от моментна ситуация“.

ГЕРБ и председателят на партията приемат извиненията на Йордан Цонев в името на добрия и конструктивен политически тон, който партията се опитва да наложи, допълват от пресцентъра.

Борисов подаде иск за 50 хил. лв., след като от парламентарната трибуна Цонев го нарече мутра и основател на СИК.

Поводът беше изтеглянето на кандидатурата на Иван Иванов от БСП за зам.-министър на вътрешните работи, защото е работил за силовата групировка СИК в Шумен.

„Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК, а основателят на СИК е Бойко Борисов“, каза Цонев.

„Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от тази държава, първо трябва да изгоните вашия председател, защото той е мутра“, обърна се тогава той към депутатите от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase