Снимка: Булфото

Граничният полицай Костадин Стоянов, който прегази бебе в количка на тротоара в село Крушевец, остава в ареста, реши Бургаският окръжен съд.

На Стоянов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, за което го грозят между 3 и 10 години затвор. 

Още по темата
11-месечната Красимира бе прегазена на 11-и септември сутринта в село Крушевец на тротоара, докато майка й пазаруваше в магазин в центъра на селото. Проверка с дрегер показа, че в кръвта на полицая има 0,63 промила алкохол.

По време на заседанието Стоянов заяви, че съжалява за случилото се, но не било умишлено. В хода на съдебното заседание той заяви, че вечерта преди катастрофата е изпил около половин литър вино.

Стана ясно също, ч от 2004 година досега подсъдимият има три акта за шофиране с превишена скорост и един за употреба на алкохол.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Стоянов е извършил това, в което е обвинен. Въпреки че няма опасност да се укрие, магистратите прецениха, че има опасност той да извърши друго престъпление.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров обясни, че алкохолната концентрация в кръвта на обвиняемия според химическа експертиза е 0,3 промила.

Адвокатът на обвиняемия Благой Потеров определи като „фолклор” свидетелските показания, че колеги на граничаря опитали да го отрезвят с кисело мляко. „Купени са две кисели млека, но дали са му дадени на него, или не - няма доказателства. Разберете, това кисело мляко няма никакво отношение към алкохола! Това е фолклор!", изтъкна защитникът. 

"Досега няма такъв прецедент - да се повдига обвинение, преди да е готова автотехническата експертиза. Помислете, ако е случайно събитие, ако е станала внезапно възникнала техническа неизправност. Бързат да обвиняват човек, за когото няма доказателства, че той е извършил това престъпление", допълни още той.

Мярката може да се обжалва пред Бургаския апелативен съд. Заседанието там е насрочено за петък, 19 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase