Снимка: Reuters, архив

Софийска районна прокуратура е започнала досъдебно производство срещу двама души за подаване на невярна информация за български банки, съобщиха от пресцентъра на СРП.

Разследват се Кирил Джабаров  - р. 1985 г., в гр. София, български гражданин, и Робърт Димитров - р. 1974 г., в Чехословакия, български гражданин.

Още по темата
Двамата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление  "предаване на неверни данни за тревога", съобщиха от пресцентъра на СРП. Предвижданото наказание е лишаване от свобода за срок до 2 години и глоба.

На Джабаров и Димитров е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 3000 лв. 
По наказателното дело са разпитани 19 свидетели, извършени са претърсвания и изземвания на 30 броя компютърни конфигурации и документация.

Предстои да се установят и разпитат още свидетели и да се изготви техническа експертиза на иззетите компютри с цел документиране на цялостната престъпна дейност на двамата обвиняеми.

Както Dnes.bg писа, при проведена спецакция служители на ДАНС и на районната прокуратура задържаха 7 души за дестабилизиране на банковата система у нас, посредством разпространяване на невярна информация. Единият от тях - Венцислав Агелов -  Чикагото, бе освободен вчера. 
 

Така общият брой на задържаните лица набъбна до седем. Те са разпространявали невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система

Прочети още на: http://www.dnes.bg/crime/2014/06/29/dans-zadyrjaha-oshte-dvama-zaradi-bankovite-ataki.230635
 

 

съобщават, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени "Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки".

Прочети още на: http://www.dnes.bg/crime/2014/06/29/dans-zadyrjaha-oshte-dvama-zaradi-bankovite-ataki.230635
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase