Снимка: архив, Булфото

Окръжен съд-Пловдив осъди на три години затвор Ана Парпарова и обезпечение в полза на държавата в размер на 113 060 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Тя беше призната за виновна в това, че от декември 2008 г. до март 2011 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на счетоводител и упълномощено лице от фирма в пловдивското село Йоаким Груево, е избегнала установяването и плащането на ДДС в размер на наложеното обезщетение.

Избягването на ДДС-то е ставало чрез съставяне на документи с невярно съдържание - отчетни регистри, дневници за покупките на фирмата. В тях подсъдимата е отразявала данъчни фактури по доставки с право на пълен данъчен кредит, без да са налице доставки; данъчни фактури със завишени стойности, както и е отразявала повторно вече отразени за предходен период данъчни фактури.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase