Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд постанови присъда от 3 години условно на прокурорския син Бисер Андреев, предаде БНТ.

На 5 август 2011 г. с управляваната от него кола младежът помете на тротоара 39-годишната Паола Тодорова и 34-годишния Николай Спасов. Инцидентът стана на столичния бул. България при изпреварване. Мъжът и жената, които чакаха на спирка на градския транспорт, бяха блъснати и убити на място.

Още по темата

Съдът прие експертиза, от която стана ясно, че другата кола е ускорила по време на маневрата.

В първите дни след инцидента в медиите се появи версията за гонка, но тя не беше потвърдена официално.

Експертиза доказва, че Бисер Андреев и шофьорът на другия автомобил не са били под въздействието на алкохол или други опиати. Освен това двамата не са избягали от мястото на инцидента и са се опитали да помогнат на пострадалите с каквото могат. Това вероятно е причината Софийски градски съд да постанови условна присъда на Бисер Андреев. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Роднините на жертвите казаха, че за тях това не е присъда и ще я обжалват.

Защитникът им все пак смята, че съдът е бил безпристрастен. Според адвокат Стефан Ботев осъдителната присъда доказва, че съдебният състав не се е повлиял от факта, че бащата на подсъдимия е прокурор.

По тази причина делото започна трудно, обиколи няколко града. По него имаше и поредица от отводи на колегите на Венцислав Андреев, който днес беше до сина си в съдебната зала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase