Задържаният Тодор Атанасов в Бургаския съд. Снимка Булфото

21-годишният Тодор Атанасов, който е обвинен в убийството на 22-годишния Николай Христов, остава в ареста, реши състав на Бургаския окръжен съд. Днес съдът гледа мярката за неотклонение на Атанасов.

Убийството на Николай стана вечерта на Разпети петък. Тялото му беше открито захвърлено край карнобатско село.

Още по темата
Днес пред съда Атанасов заяви, че не е извършил нарочно деянието, а го е направил, за да защити живота си. По думите му Николай го е изнудвал за наркотици. Самият Атанасов е съден за притежание на дрога и за кражби.

Държавното обвинение поясни, че върху обувките на Тодор е намерена кръв от убития. Служебният защитник на задържания поиска "домашен арест", мотивирайки се с европейското право.

На излизане от залата Атанасов заяви единствено, че съжалява за стореното. Максималната присъда, която може да получи той, е до 20 години затвор.

Както Dnes.bg писа, 22-годишният Николай Христов е работел като дистрибутор на захарни изделия.

На 19 април във Второ РПУ-Бургас е получено съобщение от родителите му, че младежът не се е прибрал от работа от предния ден, като оттогава е в неизвестност.

Полицията успя да залови заподозрения за престъплението за часове. Тодор Атанасов е бил връстник на жертвата и негов съсед в комплекс "Славейков".

Според аутопсията Николай е умрял в следствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб. Атанасов е криминално проявен и осъждан за кражби и притежаване на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase