Златомир Иванов-Баретата. Снимка: архив, БулФото

Делото срещу Златомир Иванов – Златко Баретата за наркотрафик беше отложено заради здравословни проблеми на един от тримата апелативни съдии. 

Днес Баретата се появи за първи път петнадесет месеца след като беше прострелян на стълбите пред столичната Съдебна палата, предаде БНР.

Още по темата
С два бастуна и обграден от бодигардове, Иванов беше във видимо добро настроение. За разлика от последния път при стрелбата, той влезе в Съдебната палата от входа към улица "Позитано".

Баретата не коментира обвинението си за организиран наркотрафик, заради което получи осемгодишна осъдителна присъда от Софийския градски съд.

Той се пошегува, че покушението му се е отразило освежаващо и категорично отказа да коментира кой би могъл да стои зад атентата.

Златомир Иванов беше прострелян на 29-и януари миналата година от все още неразкрит стрелец, който се беше позиционирал на тавана на сградата точно срещу централния вход на Съдебната палата.

Негови близки коментираха, че във фаталния ден той изненадващо променил навиците си да ползва страничните входове на сградата и влязъл през главния вход.

Няколко седмици Баретата беше в критично състояние. Последва близо едногодишно лечение в болница и вкъщи.

След това той заболя от грип, после счупи крак, така че до днес процесът срещу него буксуваше.

Следващото заседание е на 20-и май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase