Снимка: Булфото, архив

Районен съд-Варна осъди за блудство на 3 години лишаване от свобода охранител в училище.

68-год. П. П. е привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от родителите на първокласничка във варненско училище, съобщиха от съда.

Според повдигнатото срещу него обвинение, на 19 и 20 октомври 2011 г., в ползвано от охраната помещение на входа на учебната сграда, той извършил блудствени действия със 7-годишно тогава момиче.

Деянието е в два последователни дни, когато подсъдимият е бил „дублиращ охранител“ на титуляра в училището и поемал част от смените му през месеца.

Според обвинителния акт подсъдимият предлагал на детето да оставя раницата си в стаята на охраната и да гледа от мониторите за видеонаблюдение коридорите на училището, докато изчаква идването на треньорка, която да го взема за курс по плуване. Тогава са били осъществени и блудствените действия.

Бащата на първокласничката разбрал за проблема на втория ден, когато дошъл да я прибере след занимания по плуване и установил, че 7-годишното момиченце отказва да влезе в стаята на охраната и се притеснява да вземе раницата си.

За инцидента са били уведомен класен ръководител, ръководството на училището и на охранителната фирма, а впоследствие била подадена и жалба в полицията.

Делото бе разгледано при закрити врата.

Подсъдимият не признава вината си. Той е с чисто съдебно минало. В случай, че бъде потвърдена присъдата на първоинстанционния съд, 68-годишният мъж следва да търпи наложеното му наказание в затворническо общежитие от открит тип.

Съдебният акт подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase