Сотир Цацаров. Снимка: БТА

Самоличността и националността на атентатора на летище "Бургас" са установени, съобщи в крайморския град главният прокурор Сотир Цацаров.

Няма данни за участие на българи в терористичния акт през лятото на 2012 година, когато след взрив в автобус с израелски туристи загинаха петима израелци и българският им шофьор, а над 30 души бяха ранени.

Още по темата
Цацаров заяви, че новите разкрития около атентата не могат да бъдат представени на този етап на медиите и ще станат известни по време на делото. 

По новите разкрития се работи с международна правна помощ и с чуждестранни партньори, предаде БТА.

Внасяното на обвинителните актове за атентата на летище "Бургас" е доста дълъг процес.

Намеренията ни бяха към февруари, началото на март да се престъпи към съдебно разглеждане на дело, но с оглед на последни данни, които в момента са предмет на разследване, ще трябва да търсим малко по-дълъг времеви период, посочи Цацаров.

Той заяви, че целта е да бъде постигнат резултат за съд, а не на някакъв етап делото да бъде спряно или прекратено.

Главният прокурор пристигна в Бургас за отчета на Окръжната прокуратура. Той каза, че не се очакват рокади в Окръжната или в Апелативната прокуратура.

Сотир Цацаров беше посрещнат от няколко протестиращи граждани, които настояваха да се обърне внимание на техните имотни дела, някои от които с над 20-годишна давност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase