Георги Харизанов. Снимка: Dnes.bg

Бившият член на борда на директорите на „Напоителни системи“ Георги Харизанов вече е с мярка "задържане под стража", след като въззивен състав на СГС измени мярката му, която досега беше парична гаранция.

Харизанов, който стана известен с факта, че няма висше образование, беше отведен с белезници от съдебната зала.

Още по темата
Харизанов е обвинен за сключена неизгодна сделка, като прокуратурата твърди, че е продаден скрап от предприятието на занижени цени. На 11 декември Софийският районен съд отказа да върне Харизанов зад решетките въпреки искането на обвинението.

Прокуратурата представи разпит на таен свидетел, който присъствал на разговор в столично заведение. Съдът обаче счете, че тези доказателства не са достатъчни, за да задържи Харизанов в ареста.

В началото на октомври Софийската районна прокуратура повдигна обвинения на бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Стайко Ганчев и на бившите членове на борда на директорите Георги Харизанов и Радослав Чеглайски.

Обвиненията са за съзнателно сключване на неизгодна сделка, като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи. Досъдебното производство срещу тях е образувано на 30 септември 2013 г.

През февруари Харизанов беше временно отстранен от длъжност, тъй като стана ясно, че срещу него са водени две дела - за заплаха за убийство и за кражба на 50 хиляди долара, извършена през 2001 година в офис, където работил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase