Снимка: архив, Булфото

Тримата нападатели на 28-годишния Метин - Джоно Младенов, Иво Тилко и Момчил Милчов остават в ареста за постоянно, реши Софийският градски съд.

За да мотивира определението си, съдът прие доказателствата на прокуратурата, че тримата младежи са използвали метални предмети и са нанесли удари върху жизнено важни части от тялото на пострадалия.

Още по темата

Освен това тримата са извършили деяние, което е от изключителна обществена опасност, а ако са на свобода, могат да извършат ново престъпление, смята съдът. Решението обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

На Джоно Младенов, Иво Тилко и Момчил Милчов са повдигнати обвинени за това, че на 9 ноември 2013 г. на ъгъла на ул. "Пиротска" и ул. "Цар Самуил" в гр. София са извършили в съучастие опит за умишлено убийство по хулигански подбуди.

Тримата подсъдими са разпознати от свидетели, които са били наблизо в момента на нападението, както и от собственика на хостела, където е работил Метин, каза пред журналисти прокурорът по делото за нападението над българския гражданин от турски произход Метин - Детелина Йотова. Четвъртият задържан по случая не е бил разпознат.

Йотова допълни, че на този етап няма данни пострадалият да е провокирал нападателите. По думите й още не е готова експертизата, която да покаже дали са употребили алкохол или други упойващи вещества Джоно Младенов, Момчил Милчов и Иво Тилков, но е сигурно, че са били в нетрезво състояние. На мястото на нападението не е имало камери, които да се ползват като доказателства. Йотова каза още, че тримата подсъдими случайно са минавали по улицата и не са планирали предварително нападението, както и това, че не се познават с Метин.

Тя допълни, че пострадалият все още е в тежко състояние, неадекватен е, и затова не е разпитан.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase