15-годишната Адрияна Снимка: МВР

Двама от похитителите на 15-годишно момиче от Троян остават в ареста за 72 часа, съобщи Валентин Вълков от Окръжната прокуратура в Ловеч.

Той допълни, че ще им бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Другият участник в престъплението все още се укрива и продължава издирването му.

Адрияна Горанова бе отвлечена от дома си на 28 септември и открита вчера следобед в къща в град Тръстеник, след което върната на родителите й в Троян.

В ареста остават 18-годишният Найден Тачев и 39-годишният Венко Иванов, на които ще бъде повдигнато обвинение за отвличане. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 7 до 15 години, каза още Вълков, цитиран от БТА.

Както Dnes.bg вече ви информира, Адрияна беше отвлечена от дома си на 28 септември в ранните часове на деня, когато в къщата нахлули трима мъже, сред тях и съпругът й Найден, пребили родителите й, а нея отвели с кола на неизвестно място.

Още по темата
Ден по-късно майката на момичето обяви, че дъщеря й се е омъжила на 14 септември, но се прибрала при тях дни по-късно, защото при новото й семейство в Тръстеник била малтретирана и изнасилвана.

Затова и ромското семейството от Троян, което имало роднински връзки със сватовете си от Тръстеник, си взели булката обратно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase