Николай Русинов-Чеци е обвинен за убийството на Яна. Снимка: Булфото, архив

След фалшивия сигнал за бомба в Съдебната палата прокурорът и съдебните заседатели по делото срещу Николай Русинов-Чеци не се върнаха в съдебната зала и се наложи процесът да бъде отложен.

Чеци е подсъдим за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

В залата не се яви и нито един от призованите свидетели.

Още по темата
Обвинителите все пак дойдоха в последния момент, но след като процесът вече беше насрочен за 21 октомври.

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, който дава юридически консултации по процеса на защитата на Русинов, също беше в залата. Той обаче отказа коментари.

35-годишният Чеци беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни.

Жената бе открита полугола, пребита до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 година. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион "Българска армия" предната нощ. Според обясненията на Чеци той правил секс с Яна в храстите, а на развиделяване си тръгнал и я оставил жива.

Преди той да бъде задържан, обвиняем за убийството беше Пламен Трифонов. ДНК експертиза от чужбина обаче изключи възможността той да е извършил престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase