Жоро Милионера Снимка: Булфото

„Окръжната прокуратура в Пловдив ще протестира присъдата на охранителя Георги Енев, който задигна почти милион и половина лева от инкасо автомобил.” Това съобщи за Dnes.bg говорителят на окръжните магистрати Галина Андреева. 

В сряда Пловдивският окръжен съд наложи 12 години затвор на Енев, но редуцира наказанието му до 8 години лишаване от свобода заради самопризнанията на охранителя и процедурата по съкратено производство. 

„Считаме, че производството приключи в разумен срок и това е успех за прокуратурата, но наблюдаващият прокурор е поискал максималното наказание от 20 години лишаване от свобода, затова ще протестира наказанието”, каза още Анреева.

Още по темата
Загадка остава обаче къде е скрита крупната сума и дали властите ще я намерят. Жоро Милионера призна, че той е извършил престъплението, но упорито не казва къде се намират милион и половина лева.  

„Въпреки множеството спекулации, че не би могло да се постигне осъдителна присъда виждате, че това не е така, издирването на парите е приоритет все още и то е възложено на полицията”, категорични са от прокуратурата. 

Според адвоката на Енев - Георги Кутрянски, няма сила, която да накара охранителя да върне парите. Коментарите в интернет героизират Георги Енев, който твърди, че е извършил обира от инкасо автомобила, за да изрази протеста си срещу банковите институции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase