Погребаха жив Камен Ситнилски. Булфото, архив

Със своеобразни "некролози" на члена на Висшия съдебен съвет /ВСС/ Камен Ситнилски беше облепена сградата на ВСС тази сутрин.

На тях беше изписано "В памет на съдебната система", имаше снимка на Ситнилски, а в текста той беше наречен узурпатор и предател на честността и правосъдието.

Това възмути главния прокурор Сотир Цацаров, който нарече "пълна идиотия" залепения некролог.

"Каквото и да се случва по отношение на Камен Ситнилски, както и каквото и да се случва във Висшия съдебен съвет, това е възможно най-нелепата форма на изразяване на някаква, не бих я нарекъл и позиция, на някаква режисура, ако щете", коментира той.

Още по темата

„Това не оправдава в моите очи нещата, за които Ситнилски е обект на дискусии във ВСС. Да говорим за улица, облепена с некролози, това е падане до такава степен, че не може да бъде. Това е пълна идиотия”, каза главният прокурор.

Председателят на етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров каза, че на днешното извънредно заседание на Съвета ще бъдат разгледани предложения за три дисцплинарни производства - на Камен Ситнилски, Иван Ванчев и Емил Христов. Тримата магистрати нашумяха след поредния скандал с изнесени СРС-та.

Като "отвратителна история" и "пошла работа" определи Тодоров разлепените "некролози" и допълни, че не знае кой има интерес от това. На никого в Съвета не му е приятно да работи под обсада и псувни, каза той.

Ще действаме, както повелява законът, заяви Ясен Тодоров по повод на предложението на етичната комисия срещу Ситнилски и двамата му колеги да започне дисциплинарно производство и напомни, че съществува законова възможност, според която Камен Ситнилски може временно да бъде отстранен.

И днес сградата на ВСС от 8 до 10 часа беше обградена от протестиращи, които искат оставката Камен Ситнилски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase