Кирил Рашков Снимка: архив, Булфото

Пловдивският окръжен съд призна за виновен Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, за укриване на данъци и го осъди на 2 години затвор. Това обаче няма да удължи с нито ден престоя му в затвора. Съпругата му Царица Костадинка се размина с глоба от 3000 лева. 

Кирил и Костадинка Рашкови са избегнали плащането на данъчни задължения в размер на 133 хиляди лева на човек в периода от 2003-та до 2011 година. С лихвите задълженията възлизат на над 480 хиляди лева. Двамата се признават за виновни и са внесли старите си задължения в бюджета. Заради престъплението Кирил Рашков получи наказание от 2 години затвор, но заради предишната му присъда за закана за убийство, наказанието се кумулира в една обща присъда от 2 години и шест месеца затвор, която той излежава и в момента.

Още по темата

Костадинка Рашкова получи глоба от 3000 лева и обществено порицание, което ще се изпълни чрез прочитане на присъдата в Катуница, където е регистрирана като жител.

„Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица, като подсъдимите признават изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото им обвинение, поради което се налага по–ниско наказание”, съобщи пред Dnes.bg говорителят на Съдебната палата Мариана Кирезиева. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив. До наказателните преследвания срещу фамилия Рашкови се стигна след размириците в Катуница заради убийството на 19-годишния Ангел Петров и смъртта на по-малкия Павел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase