Лелята на Женя - Светла Тодорова Снимка: архив, Булфото

Варненският апелативен съд потвърди доживотните присъди на Петър Ангелов и Светла Тодорова, обвинени в убийството на 21-годишната Женя Тодорова от морския град. Решението е от днес, след като първата съдебна инстанция призна вината на обвиняемите в началото на февруари.

Тогава Варненският окръжен съд призна за виновни Петър и Светла за жестокото убийство на младото момиче, извършено на 27 септември миналата година. Женя е била погубена по особено мъчителен за нея начин, с особена жестокост и с користна цел.

Тя е умирала бавно и мъчително близо 3 часа, като е усещала всеки един от 77-те удара, нанесени й от дрогирания Петър с „нож за мазане на филии”, потвърди Апелативният съд.

Когато ножът се счупил, Петър продължил да пробожда жертвата си с химикал, припомнят от пресслужбата на институцията. Оттам припомнят, че Варненският окръжен съд присъди общо 800 000 лева обезщетение на родителите на Женя за причинените неимуществени вреди. 

Още по темата
Безспорно е установено и доказано, че подсъдимата Светла Тодорова в съучастие като подбудител и помагач с Петър Ангелов умишлено го склонила да убие детето на брат й, като го мотивирала с обещание за 2000 лева и го улеснила със съвети и разяснения.

Тодорова е извършила престъплението при условията на пряк умисъл и е искала смъртта на племенницата си. Тя е въздействала върху психиката на Петър, а със съветите си е улеснила извършването на престъплението.

Според въззивния съд Светла Тодорова предумишлено е подбудила Петър към престъплението. Зловещият план бил замислен много преди убийството. Омразата се е трупала с години на съвместен живот в наследственото жилище, постоянни конфликти между нея и семейството на брат й. Тодорова е знаела, че Петър не е изпечен убиец, а е наркозависим и се нуждае от пари. 500 лева е „авансът”, който Петър е получил за убийството.

Днешното решение на Варненския апелативен съд, с което се потвърждават двете доживотни присъди на Петър Ангелов и Светла Тодорова за убийството на Женя, подлежи на касационна проверка пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase