Полицаи вкарват Чеци в съдебната зала Снимка: Булфото

„Съжалявам само, че точно в навечерието на демокрацията президентът Желю Желев отмени смъртната присъда, защото за най-тежки престъпления тя трябва да бъде прилагана”. Това коментира пред журналисти бащата на убитата Яна Кръстева – Явор, преди началото на днешното дело срещу Николай Русинов-Чеци.

Тялото на Кръстева беше намерено на 10 юли 2011 г. в Борисовата градина. Според обвинителния акт Русинов е убил момичето заедно с неустановени до момента съучастници. Престъплението е извършено с особена жестокост, посочват от прокуратурата.

Ако Николай Русинов се окаже убиецът, той трябва да получи най-тежкото наказание, категоричен беше бащата на Яна.

„Николай е израснал в добро семейство. Твърдо заявявам, че не е направил това, в което го обвиняват“, каза майката на Николай Русинов Емилия преди началото на заседанието. „Надявам се и вярвам на съда, че всичко ще бъде доказано“, допълни тя.

Още по темата
В началото на заседанието съдът прие гражданските искове на родителите на Яна Кръстева в размер на общо 400 хил. лв. Съдът обаче отхвърли предявените искове от брата и сестрата на починалата за 100 хил. лв. общо.

На днешното заседание съдът ще разпита около 30 свидетели. Сред тях е и рапърът Спенс, който е имал концерт във фаталната нощ и се познава с обвиняемия Чеци.

Чеци е в ареста от края на април миналата година. Преди той да бъде задържан, обвиняем за убийството беше Пламен Трифонов. ДНК експертиза от чужбина обаче изключи възможността той да е извършил престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase