16 момичета дадоха показания по делото. Снимка: МВР

Председателят на Федерацията по ръгби и съпруг на модела Ирена Милянкова - Росен Чолов и Ралица Любенова остават в ареста. Това реши късно снощи Специализираният наказателен съд, предаде bTV. Те са обвинени в склоняване към проституция.

Шофьорът на Чолов - Пламен Кирилов, беше освободен без никаква мярка за отклонение. Съдът прецени, че няма данни той да е участвал в престъпна група.

Магистратите мотивираха решението си за оставянето в ареста на Чолов и Любенова с показанията на 16 от момичетата, от които две непълнолетни.

Според тях двамата са ги набирал за манекенки и фотомодели, след което са ги уговаряли и склонявали да предлагат сексуални услуги на платежоспособни клиенти срещу високо заплащане.

Още по темата
Според събраните до момента доказателства половината от парите са оставали за компаньонката, а другата половина – за престъпната група. 

Те са обслужвали предимно клиенти в София, били са предоставяни на клиенти и в хотели, ловни хижи и частни домове в провинцията.

Съдът се позова и на клиенти на момичетата и прие че има достатъчно доказателства за престъпленията.

Магистратите прецниха, че ако двамата бъдат пуснати на свобода, те може да продължат престъпната си дейност, както и да повлияят на показанията на свидетели по делото.

За мярката на съпруга си в Специализирания съд дойде и манекенката Ирена Милянкова. В лаконичен коментар тя заяви, че мъжът й е невинен, а случилото се е недоразумение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase