Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд осъди на 7 години и 4 месеца затвор непълнолетния Борислав Богданов за убийството на 12-годишния Цветан Цанов. 

Цанов беше убит от Богданов в столицата на 23 август 2011 г. Извършителят се призна за виновен и делото се разгледа по съкратената процедура. 

Богданов е казал, че съжалява и оставя на съда да прецени какво наказание да му наложи, обясни пред журналисти прокурорът по делото Детелина Йотова. Йотова каза, че според психиатричните експертизи Богданов е нормален и е осъзнавал какво извършва. 

Още по темата
Цветан Цанов беше убит с нож в трамвайното депо на бул. "Ботевградско шосе" в София миналото лято.

Според разследващите мотивът за престъплението са 50 лв., който  по-малкото момче е дължало заради счупена от него саксия с марихуана. 

Процесът премина при закрити врата заради непълнолетието на подсъдимия. Богданов ще излежи първоначално присъдата си в поправителен дом, заради това, че е непълнолетен.

Той ще трябва да плати общо 300 000 лв. на родителите на убитото момче. Решението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

По-рано родителите на убитото момче казаха пред журналисти, че никое наказание, което Борислав получи, няма да върне сина им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase