Тепърва ще се преценява дали да се образува досъдебно производство. Снимка: Булфото

Софийската градска прокуратура се е самосезирала по публикации в медиите за бившия пиар в Министерството на земеделието и храните Кристина Спасова, съобщиха от обвинението за БТА.

Очаква се в следващите няколко дни да се прецени дали да се образува досъдебно производство по случая. Към момента е образувана преписка, която е възложена на звеното на СГП за борба с измамите със средства от еврофондове, чийто ръководител е зам.-градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

Публикациите касаят информация, че чрез свои фирми Спасова е закупила офиси, имоти и дялове в компании за над 1 милион лева.

Още по темата

Нейна фирма пък е спечелила обществена поръчка за 50 хил. лв. за изработването на профил във Facebook и Twitter на Програмата за развитие на селските райони. Въпреки че сумата е огромна, тя не стига за закупуването на земята, на която е собственик дамата.

25-годишната Кристина Спасова се прочу точно покрай въпросните договори. В днешния си брой в. “Сега“ информира, че е бившата пиарка е и крупна земевладелка.

Като съдружничка в хладилното предприятие за преработка и консервиране на диворастящи плодове и гъби "Био ем ди" Спасова вече е дългосрочна арендаторка на над 1000 декара земеделска земя в Берковица. 25-годишното момиче е и съсобственик на 455 декара земи на завода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase