Заради уволнението на Тодорова делото тръгва наново. Снимка: Булфото

Делото срещу сочения за дясна ръка на Златомир Иванов-Златко Баретата -  Антон Савов – Тони Мамата, започва отначало. Процесът беше стигнал почти до присъда, но заради уволнението на съдия Мирослава Тодорова от Софийския градски съд, сега трябва да стартира наново.

Още по темата

Тодорова беше председател на съдебния състав, който гледаше случая. Припомняме, че на 12 юли Висшият съдебен съвет освободи дисциплинарно председателката на Съюза на съдиите в България заради забавени дела.

След уволнението на магистрата всички случаи, които е гледала, трябва да започнат отначало.

Делото  е било изпратено в Специализираната прокуратура. Още вчера обвинителният акт е внесен в Специализирания съд. Така новият съдебен състав ще започне събирането на всички доказателства и изслушването на вещи лица отначало.

Тони Мамата се счита за един от най-приближените на Баретата. Той е помагал на Златомир Иванов да ръководи престъпна група за разпространение на наркотици, позната като “Фирмата“.

Савов беше обявен за общонационално издирване на 4 февруари 2009 г. в качеството на обвиняем във връзка с организиране и ръководене на въоръжена престъпна група. През февруари 2011 година Мамата се предаде сам в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase