Мястото на убийството. Снимка: Булфото

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Кирил Кирилов и Николай Станков. Двамата са обвинени за убийството на бизнесмена Йордан Динов, който беше застрелян в центъра на София на 4 април.

Кирилов и Станков бяха задържани при акция, в която участва и Специализираният
отряд за борба с тероризма. Те са криминално проявени и осъждани за кражби и за притежание на наркотици.

До ареста се стигна след като са прегледани записите от камери, заснели маршрута, по който Йордан Динов се е движил с автомобила. На записите е забелязан и друг автомобил, който го е следял и присъствал на местопрестъплението.

Според разследващите Кирил е шофирал автомобила, а Николай е извършител на убийството, като най-вероятният мотив е свързан с хазартния бизнес на жертвата.

Преди дни зам.-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов разказа, че двамата мъже са били установени като извършители на престъплението по колата, с която са следили жертвата си Динов. От иззетите мобилни телефони на бизнесмена полицаите са успели да установят точния маршрут, по който се е движил преди да бъде убит.

Още по темата

След като разгледали охранителните камери по пътя му, разследващите установили, че от влизането му в София (Динов е идвал от Благоевград) плътно го е следил автомобил Subaru.

Полицаите са успели да установят, че собственик на колата е Кирил. Установяването на собствеността на автомобила е отнело време и усилия на разследващите, защото Subaru-то се е водело на един човек, продаден е на трети, а последният му собственик е задържаният.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase